Info-skilt og PÅBUDT max.hastighed - TAK :-)
Kort med vejnavne i og omkring grundejerforeningen
Kort med Kyststi-numre syd for Søndervig by
Kyststi-nummer ved strandstien ad Jens Jensens Vej

201 Om området ved Klitten

--------------------------------------------

Holmsland Klit er den 40 km lange og 1-2 km brede klittange, der afskærer Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet. Midt på Holmsland Klit ligger byen Hvide Sande på det sted, hvor tangen 1909-10 blev gennemgravet. Hullet sandede til i 1915, men åbnedes igen i 1931, da en kanal blev anlagt med en sluse til kontrol af vandstanden i fjorden.

Søndervig er en bebyggelse og et feriested i Vestjylland, beliggende 8 kilometer vest for Ringkøbing i Ny Sogn ud til Vesterhavet. Bebyggelsen er den sidste på primærrute 15 og er placeret på et landområde, der oprindelig er drænet havbund. I århundreder har det primære erhverv været landbrug og tildels fiskeri. De seneste årtier har fiskeriet dog været samlet i Hvide Sande, ca. 15 kilometer mod syd. Sydøst for Søndervig ligger Ringkøbing Fjord. Feriestedet er beliggende i Ringkøbing-Skjern Kommune og tilhører Region Midtjylland.

I dag er Søndervig blevet en ferieby, med hundredvis af sommerhuse og enkelte hoteller. I byen finder turister et butikscenter, supermarked, bowlinghal og badeland – faciliteter der ikke fandtes i Søndervig så sent som i midten af 1980'erne. På de tidligere markarealer øst for byen er der anlagt en golfbane, og der er fremtidige planer om at bygge et welnesscenter og -hotel.

På stranden ud for Søndervig kan man finde flere tyske bunkere, der blev bygget som en del af den tyske besættelsesmagts kystfæstning under 2. verdenskrig

Vi har fundet inspiration til tekst om områdets historie fra Wikipedia.

--------

Om liv og adfærd på Klitten

RKSK og Sammenslutningen samt Naturstyrelsen har udfærdiget forskellige foldere der kan hjælpe beboere og turister med at forstå områdets specielle natur og hvordan man færdes for at beskytte det, bla. BRUG STIERNE I KLITTERNE :-).

Sammenslutningen har været primus motor for forskellige foldere:

• Kyststi-numre - Redningsstier.
  • Naturpleje i Sommerhusområder - Bevar naturlig beplantning.
  • Sommerhuse på Klitten - Inspiration til bevaring og forbedring af huse.
  • Hundefolder - på Dansk og Tysk.
  • Folder med generel info om klitten og adfærd - på Dansk og Tysk.

Find folderne her:  www.sam-grund-holmsland.dk - livet-paa-klitten

--------

KORTET med Kyststi-numre, bruges af redningsvæsenet, når man skal forklare, hvor der er sket en ulykke og for at vi selv kan finde tilbage fra stranden. Print pdf-filen til husets opslagstavle eller hent folderen hos turistbureauet.

----------------------------------------

Grundejerforeningens område ligger syd for Søndervig ved Klegod.

Bestyrelsen vil gerne samle områdets og Grundejerforeningens historie - medlemmerne må meget gerne sende deres beretning til: bestyrelsen@gf-holmsborgvejen.dk - tak :-)

Her skrives hvad området har at byde på f.eks. Grønne områder i nærheden. Gode offentlige legepladser. Indkøbs- og spisemuligheder.

Filtype

Karin Olesen