2012 Vestkyststien - Vestkystruten - sydlige del af Nordlysvej, inden fjernelse af bomme.
2010 Bagges Dæmning - Sti-projekt 2015
2016 Bagges Dæmning og Broer - RKSK-foto

311 RKSK Høringer og Projekter

----------------------------

Tilmeld dig kommunens Nyhedsbreve, så du er på forkant med deres planer: www.rksk.dk/abonner

-----------------------------

Bagges Dæmning og broer over Ringkøbing Fjord

2010: RKSK Projektbeskrivelse 2010 om gang- og cykelsti over Bagges Dæmning.
Placering af bro på den eksist. Bagges Dæmning i nordenden af Ringkøbing Fjord.

2012: Støttebrev 2012 fra Holmsland Turistforening og de lokale fællesforeninger.
Følges op i Sammenslutningen.

2014: I forbindelse med indkomne ideer til Havmølleparken (se Stat og Styrelser) er der kommet forslag om kabelføring via Bagges Dæmning.

2015: RKSK er påbegyndt bro-projektet.

2016: Bagges Dæmning og Broer indvies

RKSK inviterer til indvielsen, se program:
www.rksk.dk/nyheder/om-kommunen/marts/festdag-naar-broerne-over-bagges-daemning-indvies

Indvielsen finder sted lørdag eftermiddag, den 26. marts, på P-pladsen ved Baggersvej 9B (en sidevej til rute 15, på nordsiden af fjorden) fra kl. 13.00 til 17.00.

Man kan tage på en tur selv fra vest til øst:
Den nærmeste adgang fra vores område til stien er fra Holmsland Klitvej via den nye overgang, der er placeret mellem Holmsborgvejen og Jakob Bondes Vej.
Venlig hilsen - bestyrelsen/ webmaster
--------------------
Bebyggelses-procent øges? Kloakering? Vejslid! Naturslid!
2015: Forslag til ændring af bebyggelses procent i sommerhusområderne i RKSK

Til grundejerne i sommerhusområderne fra SU:
I forbindelse med et forslag fra en række sommerhusudlejningsselskaber på Klitten har Ringkøbing-Skjern Kommune valgt at arbejde videre med ønskerne til ændring af bebyggelses procent. Til trods for at administrationen har givet udtryk for bekymring.
En ny bebyggelses procent vil give mulighed for sommerhuse på 185 m2 på en 1200m2 grund.
Udlejningsfirmaerne(!) vil gerne have mulighed for huse til 2 familier.
Dette vil medføre øget slid på veje - klitter – natur og på sigt nødvendiggøre en kloakering med en omkostning på 50.000 til grundejerne.
Det vil ændre områdernes status fra sommerhusområder til erhvervsområder, og vil det så også være et område for almindeligt ferierende sommerhusejere?
I første omgang vil det kunne lade sig gøre i ikke lokalplanlagte områder.

Vi har fra SU forespurgt de enkelte grundejerforeninger om deres synspunkter, og svarerne er indehold i vedhæftede fil. Udertegnede har givet HGF's meninger tilkende, som jeg håber I kan bakke op - ellers hører jeg gerne jeres kommentarer.

Vh/Geert - se mere her: www.sam-grund-holmsland.dk

Vestkyststien - Lokalplan 32, 1989 og Vestkyst-rute Rapport 2012

1989: Som udgangspunkt er Vestkyststien udlagt i en del af vort område beskrevet i lokalplan 32 (og en tilsvarende syd for Hvide Sande).
Stien er iflg. lokalplan 32 udlagt i 2,5 m's bredde i terræn eller sammenfaldende som en del af private fællesveje med en vedligeholdelse uden udgift for grundejere. Knallertkørsel og ridning med heste er ikke tilladt – og skiltet med påbudsskilte.

2012: Iflg. den tyske redegørelse vil man stort set gerne have fjernet alle chikaner – dette mener Sammenslutningen ikke er i vor interesse af hensyn til trafiksikkerhed – børns leg på stien m.m. – men mange steder kunne den gøres mere smidig ved fast at åbne den ene låge. Det største problem er manglende beskæring af bevoksning – manglende vedligehold af private fællesveje (forkert belægning m.m.)
Stien bør ikke åbnes så meget at der pludselig bliver adgang for biler, crossere m.m. – og hastigheden skal stadig være så lav at alle kan færdes uden problemer – det er ikke en Tour de France rute.
Der er et stigende problem med folk der cykler med løsgående hunde.
Følges op i Sammenslutningen.

2014: RKSK er gået i gang med at fjerne bomme vinter/forår 2014 og er i maj 2014 nået vores område.
Formanden har efter henvendelse til RKSK om de problemer åbningen af Vestkyststien giver for foreningens medlemmer, modtaget RKSK-Notat fra kontaktperson Ole Zilstorff Dalgaard, se fil:
Opgradering rev. 2 af 02.06.2014.
Al henvendelse om Vestkyststien bedes sendt skriftligt pr. mail til RKSK-kontakt og meget gerne c.c. til HGF-formand, så foreningen evt. kan samle op på henvendelserne og problemerne.

Fun Bike bane til ATV køretøjer - Nabohøring 2013

Placering på Holmsland Klitvej ved fiskesø overfor Holmsborgvejen.
Vi har i Holmsborgvejens Grundejerforening med stor undren konstateret, at kommunen har meddelt tilladelse til etablering af en Fun Bike Bane ved Holmsland Klitvej. Dette er sket, uden grundejerforeningen er blevet informeret, dog fremgår det af tilladelsen at de direkte berørte lodsejere er blevet orienteret om det ansøgte projekt (20130020075A) via en naboorientering.
RKSK vil udfærdige en midlertidig lokalplan, der giver tilladelse i 3 år.

--------------------

Søndervig Heste - Lokalplan 2013

Placering ved krydset i Søndervig.
FU/HGF har afgivet bemærkninger til et debatoplæg med henblik på udarbejdelse af en lokalplan, der giver mulighed for udvidelse af Søndervig Heste - et fritidsprojekt med ridning, skydning, cafevirksomhed mv. ved krydset i Søndervig.
FU har i den forbindelse påpeget den forøgede påvirkning af trafikken i Søndervigkrydset, der i forvejen er stærkt belastet, og at man med fordel kunne flytte virksomheden længere ind mod Ringkøbing med adgang fra Søndervig Landevej.
-----------------------