304 Tegninger - Anvisninger

-------------

Tegninger af Veje og Dræn.

Anvisninger for området i den gældende Lokalplan, Foldere fra kommunen om Naturpleje og beblantning samt Sommerhus-typer på Klitten.

Se tekst og filer under Fælles Informationer: 301 Dokumenter.

FLAG - Flagstænger, Flag og Flagregler

Bolius.dk:  www.bolius.dk/flagstaenger-og-flagregler-19406/

Gode anvisninger, bl.a. om flagstangen

---- UDDRAG START ----

Hvor høj skal flagstangen være?

Der er ingen fast regel for, hvor høj en flagstang skal være, men sørg for at vælge højden, så den passer til huset, grunden og omgivelserne. Flagstangen bør her rage et godt stykke op over husets tag og det meste af beplantningen på grunden, så flaget er synligt fra vejen. Halvanden til 2 meter højere end husets tagryg er en passende højde.

I de fleste parcelhushaver passer en flagstang på 7, 8 eller 10 meter som regel godt. Huse, der ligger på større grunde, kan sagtens have en flagstang på 12 meter.

Der er ingen regler for, hvor på grunden du må placere din flagstang, medmindre der er fastsat krav i lokalplanen for området.

Når du skal placere din flagstang, er det fx en god idé at placere den, så der er er plads til, at du kan lægge den ned, når den skal slibes og males.

Flagstangens og knoppens farve

Det er god "flagskik" at lade sin flagstang være enten hvidmalet eller stå i naturtræ. Knoppen på flagstangen, som enten kan være af træ eller glasfiber, er normalt enten hvid eller rød. Men den må godt have andre farver, fx være gylden.

Flagstangens fod

De fleste flagstænger bliver fastgjort på en fod, som graves ned i jorden. Foden kan være af beton eller træ. Flagstænger af glasfiber kan også fås med en usynlig indvendig fod, fx et spyd eller en pæl, som flagstangen sættes ned over.

----- UDDRAG SLUT ----

TIP:

Placer flagstang under hensyn til naboskel.

Undgå unødig vindstøj og slid på flaglinen, når der IKKE er flag oppe ;-)

Dette gøres ved at vikle flaglinen en enkelt gang rundt om flagstangen inden den fastgøres.

--------------------------------------------